Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

Skriv inn epostadressen din (må være den som er registrert på Mekke), og trykk på "Send meg passord" for å bli tilsendt nytt passord på epost.


Matutdeling Trenger støtte

Vi har vipps: 123995 Vær Så God Matutdeling

Klikk her for informasjon tider og telefon nr du kan sende sms til for å få mat. 

Kan DU hjelpe oss som støttepartner ?

Info for nov 2023 klikk her
Info for okt 2023 klikk her
Info for aug 2023 klikk her
Info for juni 2023 - klik her
Info for mai 2023 - klikk her
Info  for april 2023 - klikk her
Se info brev jan-mars 2023 - klikk her

Begrenset hjelp til nyankomne

Vi har desverre bare mulig å hjelpe nyankomne ukrainere i 3 uker med mat. Vi må desverre også prioritere de som har kommet til Eidsvoll. Alle kan allikevel kjøpe klær på mago til 10 kr pr plagg på Hope4u MagoB på mandag til fredag mellom 16 og 18, og i helger mellom 12 og 16 se mer på www.hope4u.no

Nina er sjef for utdeling og har et godt system for å følge opp, og akkurat nå er det ekstremt stor etterspørsel. Vi oppfordrer derfor alle til å følge systemet - les på siden for brukere 

Hvem er vi, og hva gjør vi:

Vær så god matutdeling er en non-profit veldedig organisasjon som hjelper mennesker i krise med mat i inntil 3 måneder, med mulighet for forlengelse etter avtale om å kunne bidra til fellesskapet med frivillige oppgaver.

Det kan skje av ulike årsaker at man havner i en krise i livet, og kanskje spesiellt nå i dagens situasjon med permitteringer etc kan man vippes av pinnen økonomisk. Det kan ta tid før det offentlige hjelpeapparatet er i gang, og krisen blir stor - da er vi her for deg og kan hjelpe med mat for å lette hverdagen.

Etter tre måneder stanser matutdeling og vi satser på at krisen er i bedring og behovet ikke lenger er tilstede. Dersom man likevel skulle trenge hjelp med mat, vil vi i samtale kunne finne måter du kan bidra til fellesskapet i dugnadsånd for å fortsette få hjelp med mat i en tid fremover.

Vårt mål er å hjelpe folk skikkelig gjennom en krise. Vi tilbyr brukere å hjelpe dem over i andre ordninger hos NAV eller andre når vi har gitt hjelp i de månedene det er krise. Vi kontakter ikke andre hjelpeordninger eller Nav uten at bruker har ønsket det. 

Vi har allikevel alltid mulighet til å hjelpe med brød og klær - til alle - i alle situasjoner.

Taushetsplikt og opplysningsplikt

Vi oppretter brukerkort med navn, tlfnr og adresse når vi får en ny bruker, denne må signeres ved hver utlevering. Vi har en moralsk taushetsplikt men også en opplysningsplikt  til barnevern og andre, som kan trå inn i gitte situasjoner. Vi er innstilt på å samarbeide med alle andre offentlige innstanser for å hjelpe folk på best måte.

Vi tar aldri parti i en konfliktsak med det offentlige men vil forsøke å hjelpe den svake parten til å få sin hjelp gjennom det offentlige.

Trenger du hjelp til å få mer støtte fra NAV eller andre steder ber vi deg ta kontakt med Ankerplassen. 

Vi har et nært samarbeid med mange menigheter og vil veldig gjerne koble de som trenger mer omfattende hjelp til dem. Menigheter kan gi hjelp til mye mer enn mat og klær.

.

Telefonnummer og nye regler  for å få mat. Les her

Gi julepresanger ? Se her

Ankerplassen
Matutdelingen er i nært samarbeid med Ankerplassen hvor det er mulig å få en samtale for hjelp eller psykisk helse hvis man trenger det.  Ta kontakt med dem på 465 26 194 eller send epost 


Hvor mange får hjelp

Pr i dag har vi omlag 280 brukere som får hjelp til mat. Det finnes ingen skam å være i krise, og vi vil hjelpe deg - vi er her for deg.
 
Trenger du klær ?
I tillegg til å drive matutdeling har vi nært samarbeid med Hope4u - se www.hope4u.no og  www.mago.no .
Klesutdelingen holder til på MagoB og Hope4u
se www.klesutdeling.no  - nå www.hope4u.no 
( byttet navn sommeren 2021)
 
Kjenner du noen som er i krise så KAN vi HJELPE med mat og klær.
Hjelp oss å forhindre "skam", snakk med de rundt deg om denne muligheten, det kan være at noen ikke tør å snakke om behovet, så det beste vi alle gjør er å snakke om og spre budskap om mat og klesutdelingen.
Ønsker du å være frivillig?
 Vi har idag en flott gjeng med frivillige, men vi trenger alltid flere!! Si ifra hvis DU kan hjelpe til.
Frivillig klikk her

Julekonsert
des 2023

til inntekt for Matutdeling og arbeidet på MagoB:

Vi planlegger nå årets julekonsert for des 2023  Mer info kommer

Matutdeling hjelper også med julepresanger - ta kontakt på post@matutdeling.no Matutdelingen heter altså
Vær så god Matutdeling og er en kristen frivillig selvstendig organisasjon registrert i brønnøysundregistrert og frivillighetsregisteret org nr 919042184 

Konto nr er:
Matudeling - vær så god
1503.94.15817    


Bakgrunn:

Min far Svein Holst-Larsen satte igang dette 2015 sammen med motorsykkelklubben på Minnesund og etterhverrt samarbeidet han også mye med frelsesarmeen i Eidsvoll.


I februar 2017 viste det seg allikevel at begge disse samarbeidspartnerne hadde mer enn nok med de som bodde på Minnesund og i Sundet.

I slutten av mars 2017 ble det klart at vi fikk låne et rom av MagoB AS som er selskapet som eier MagoB bygningen og traktorstallen som ligger på samme plassen. Vi takker Mathiesen og Svendby som er eiere for deres gode hjelp.

Matutdelingen flyttet så høsten 2022 til nye lokaler i Trondheimsveien 332 like ved Cirkle K. Her er vi nå innstallert sammen med www.hope4u.no som også fortsatt holder til på MagoB

Navnet Vær Så God Matutdeling  fant pappa mens han var rundt hos nesten 30-40 familier og leverte ut poser hver uke frem til slutten av februar 2017

MVH Ragnvald Holst-LarsenSmittevernsrutiner

Alle må til enhver tid sette seg inn i gjeldende nasjonale og lokale smittevernsrutiner
• Er du syk, eller har symptomer – hold deg hjemme
•  Ingen brukere er tillatt i lokalet
• Husk håndvask før, under og etter håndtering av varer/pakking
• Alle benker vaskes etter hver utdeling
• Uemballerte matvarer som ikke skal bla kokes, skal håndteres med hansker og pakkes i blanke brødposer
• Poser skal ikke overleveres fra hånd til hånd. Frivillige setter poser ned, og passer på 1 meter avstand, før bruker kan hente disse. (Trillebord kan settes ut til dette formålet ved hver utlevering.

Samarbeids organisasjoner:

www.ulos.no 

Gratis kurs for ungdom med ungdom som kursholdere. 

Ungdomsorganisasjonen Mercy and Faith ( www.mercyandfaith.com )er en egen organisasjon som har møter hver  tirsdag som blandt annet jobber med å pusse opp flere rom på MagoB samt å få til hyggelige kvelder for litt eldre ungdommer fra 17 år og oppover.

Klesutdeling på MagoB
www.klesutdeling.no nå www.hope4u.no 

Se film fra Matsentralen hvor vi får vår mat fra:
https://www.facebook.com/watch/?v=581367509182170

Leder Matutdeling:


Ragnvald Holst-Larsen
ragnvald@holars.no
Mob 95751335


Historie:

 aug 2017:
Kunstauskjon på festiviteten 27.aug . Bilder fra Eidsvoll fotoklubb gir penger til matutdelingen. 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2024 Vær så god Matutdeling