Logg inn

Logg inn med ditt passord for å redigere hjemmesiden!

STØTT OSS MED VIPPS

Vi har vipps: 123995 Vær Så God Matutdeling

Nytt 11.mars: Er du smittet eller i karantene så gi beskjed når du sender sms kvelden før. Du må da hente maten kl 20, og du finner den i et stativ på utsiden.

Alle friske henter 17.30, tirsdag og torsdag, men ingen får gå inn i lokalet. Vi stenger 18.30

 For å få mat MÅ du sende sms kvelden før !

Husk å lese reglene om hvor lenge du kan få mat!

Regler for matutdeling:
Vi prioriterer mennesker i krise. Vi regner med at man er i en dyp krise i 2-3 måneder kanskje før det offentlige hjelpeapparatet kan ta over. Vi ønsker derfor å hjelpe med så mye vi kan i denne tiden når det gjelder mat. Vi må allikevel hele tiden se hvor mye vi har av mat og kan aldri love noe.

Ingen av våre folk har betalt for jobben de gjør så vi vet ikke om vi klarer å holde åpent i ferier, men vi skal gjøre så godt vi kan.

Når det gjelder mennesker som har langvarie sykdommer eller andre problemer som gjør at vanskelighetene vil finnes i lang tid så kan vi gi brød over lang tid. Vi har veldig mye brød vi får inn fra ulike butikker og vil alltid kunne gi bort brød.

Etter at du har fått mat i 2 mnd vil vi spørre deg om vi kan hjelpe deg i å få kontakt med det offentlige helsevesnet eller andre. Etter 3 mnd med middag og full mat levering blir vi nødt til å endre slik at du da bare får brød. Vi vil ikke ha ressurser til å hjelpe alle som ønsker å få middagsmat levert i lang tid så vi er nødt til å sette en begrensning. Er det en god grunn til å fortsette noen mnd ekstra så vil vi forsøke å få det til.

Vårt mål er å hjelpe folk skikkelig gjennom en krise. Vi tilbyr folk å hjelpe dem over i andre ordninger hos NAV eller andre når vi har gitt hjelp i de månedene det er krise. Vi kontakter ikke andre hjelpeordninger eller Nav uten at bruker har ønsket det.

Vi har allikevel alltid mulighet til å hjelpe med brød og klær - til alle - i alle situasjoner.

Vi noterer navn, tlfnr og adresse når du kommer og noterer hver gang du får mat. Vi har en moralsk taushetsplikt men også en opplysningsplikt som kan trå inn i gitte situasjoner. Vi er innstilt på å samarbeide med alle andre offentlige innstanser for å hjelpe folk på best måte.

Vi tar aldri parti i en konfliktsak med det offentlige men vil forsøke å hjelpe den svake parten til å få sin hjelp gjennom det offentlige.

Vi har et nært samarbeid med mange menigheter og vil veldig gjerne koble de som trenger mer omfattende hjelp til dem. Menigheter kan gi hjelp til mye mer enn mat og klær.

Døra stenger 18.30

.

Julekonsert
des 2020

til inntekt for Matutdeling og arbeidet på MagoB:

Vi planlegger nå årets julekonsert for des 2020

Billett kr 300 kan kjøpes på Vipps 123995 eller via linken
MÅ kjøpes i god tid !!Matutdelingen heter altså
Vær så god Matutdeling og er en kristen frivillig selvstendig organisasjon registrert i brønnøysundregistrert og frivillighetsregisteret org nr 919042184 

Konto nr er:
Matudeling - vær så god
1503.94.15817    

www.klesutdeling.no :Vi gir klær til alle i alle situasjoner og spør ikke etter hvordan situasjonen er.

.

www.Klesutdeling.no  har åpent på MagoB fra 17 til 18.30 tirsdag og torsdag. Kommer du for tidlig til matutdeling må du bare vente inne på MagoB

Husk å alltid gi beskjed kvelden før på sms til 95751335 om du skal hente eller ha levert mat dagen etter.

Vi ønsker at alle henter - kun i unntak så kan vi kjøre ut.

Det er helt greit å få andre til å hente for deg !

Ta med klær gratis fra andre etasje - helt gratis. Se mer om opplegget vårt her på www.klesutdeling.no 

Del gjerne denne siden med alle du kjenner så kanskje vi kan hjelpe flere mennesker som er i en eller annen krise. Vi har masse mat av god kvalitet så vi ønsker å hjelpe veldig mange. Vår erfaring er at det ikke er personene selv som orker å si ifra, det må gjerne være en venn eller noen nær som hjelper til med å si ifra når krisa er der. Det er helt greit om du kommer for en venn første gangen så finner vi ordninger etterhvert.


Min far Svein Holst-Larsen satte igang dette høsten 2016 sammen med motorsykkelklubben på Minnesund og etterhverrt samarbeidet han også mye med frelsesarmeen i Eidsvoll.

( Vi samarbeider fortsatt med disse i forhold til at man bare får mat fra en av grupperingene slik at flest i Eidsvoll kan få mat)

I februar 2017 viste det seg allikevel at begge disse samarbeidspartnerne hadde mer enn nok med de som bodde på Minnesund og i Sundet.

Det ble klart at vi måtte gjøre noe og har nå jobbe de siste 2 månedene for å få et sted å være knyttet til Råholt og Eidsvoll Verk.

I slutten av mars ble det klart at vi får låne et rom av MagoB AS som er selskapet som eier MagoB bygningen og traktorstallen som ligger på samme plassen. Vi takker Mathiesen og Svendby som er eiere for deres gode hjelp.

Navnet Vær Så God Matutdeling  fant pappa mens han var rundt hos nesten 30-40 familier og leverte ut poser hver uke frem til slutten av februarUngdomsorganisasjonen Mercy and Faith ( www.mercyandfaith.com )er en egen organisasjon som har møter hver torsdag som blandt annet jobber med å pusse opp flere rom på MagoB samt å få til hyggelige kvelder for litt eldre ungdommer fra 17 år og oppover.

Matutdeling og klesutdeling samarbeider

Det vil nok være mange som er på begge dagene - og vi har åpent både TIRSDAG og torsdag for å dele ut mat og ta imot mat fra butikker.

HVA MED KLÆR ??

Jo - vi ser at det er stort behov for klær også så vi lager en avdeling hvor en og en person kan komme diskre og få gratis det som man trenger av klær.

Det står litt mer om klærne på
www.klesutdeling.no 


Vi vet at det er mye skam knyttet til ikke å ha mat og klær så det er viktig med diskresjon og verdighet - og alle som skal jobbe med dette må signere på taushetsplikt.

Vi håper å kunne hjelpe mange mennesker på Råholt og Eidsvoll Verk

Ragnvald Holst-Larsen
ragnvald@holars.no
Mob 95751335Historie:

 aug 2017:
Kunstauskjon på festiviteten 27.aug . Bilder fra Eidsvoll fotoklubb gir penger til matutdelingen. 

 

Del denne siden med andre!

Share on FacebookShare on Twitter

© 2020 Matutdeling

Logg inn